Svindel på stribe - yourCompany på skærmen - DR TV - Pengejægerne - Kreditsvindel

yourCompany medvirker i anden sæson af Pengejægerne på DR. Programmet har et stort overlap ind på det område, vi beskæftiger os med.

På vores fagfelt kan vi ikke altid gå ud og fortælle, hvordan vi arbejder – og for hvem, vi arbejder. Men vi vurderer i specifikke tilfælde, om det giver god mening at stille sig frem og fortælle om, hvordan vi kan hjælpe virksomheder med at nedbringe tab, svind og kriminalitet.

Da vi fik muligheden for at medvirke hos den dygtige journalist Jens Langhorn, trådte vi derfor til. Og det gør ikke noget, hvis svindlerne selv ser med på skærmen, for vi er mange, der gerne vil bekæmpe deres ugerninger!

Mange former for svindel

Der er mange former for svindel, og hvor skal man snart begynde at ridse op?

Programmet her har fokus på kreditsvindel, hvor virksomheder giver deres kunder kredit, fordi der forventes at være et tillidsbånd mellem parterne. Det vil sige, at de virksomheder, som leverer en vare og giver kredit til en given kunde, udsættes for kreditsvindel, fordi kunden ikke betaler sine regninger, efter varerne er leveret. yourCompany assisterer mange forskellige virksomheder, der naturligt beskæftiger sig med kreditområdet. Og gang på gang ser vi, at svindlere udnytter den ordning og tillid.

Vi har et helt forebyggende koncept, som vi tilbyder vores kunder. Vi har nogle værktøjer, som de færreste har, og vi kan understøtte hele risikostyringen. Vi venter ikke på kunder, der skal have løst en sag bagudrettet. Vi vil helst undgå at komme dertil.

I udsendelsen her går vi lidt mere praktisk til værks, fordi der forestår en række mistænkelige omstændigheder, som kræver, at vi får udredt sagens kerne. Og i sådanne tilfælde sender vi gerne folk i felten for at indsamle information og fakta. På den måde kan de enkelte sager blive vurderet på det bedste grundlag.

Den operative afdeling redder trådene ud

Vores operative afdeling hjælper med disse problemstillinger, og i dette tilfælde måtte vores kollega Morten Teglhus Gottschalck, Faglig Leder for Motorområdet, selv i marken og redde trådene ud.

Morten siger: ”Vi er jo ikke ligefrem vant til at have et kamera på bagsædet, men i denne sag gav det fin mening at fremstille, hvordan vi arbejder på det operative felt. Vi ser jo desværre, at virksomheder med kreditgivning har store værdier ude at rulle, og kreditsvindlen går på tværs af mange brancher, så med kombinationen af et stærkt forberedt sagsmateriale, en præcis operativ udførelse og i nogle tilfælde en sluttelig politianmeldelse kan vi nedbringe risikoen for store tab for vores kunder.

Porschen i denne historie er det fysiske symbol på flere firmaer, der blev snydt af bagmændene, som havde tråde ind i rocker- og bandemiljøet. Vi er meget tilfredse med, at bilen kom tilbage på de rette hænder, og at vi også fik forhindret tab for andre virksomheder. Det er i virkeligheden yourCompany’s DNA: efterforskning kombineret med forebyggelse.”

Nye projekter i 2021

yourCompany glæder sig til at løfte sløret for en række nye projekter i 2021, der skal udvide værktøjskassen for at forhindre bl.a. kreditsvindel og klonede biler.

Hvis I vil vide mere om yourCompany og vores services, er I velkomne til at kontakte os på: info@yourcompany.dk eller +45 5353 4604.

Du kan streame Pengejægerne på DR’s hjemmeside: https://www.dr.dk/drtv/serie/pengejaegerne_172881