Nyt værktøj tager kampen op mod kreditsvindel

Nyt værktøj tager kampen op mod kreditsvindel - yourCompany

Svindlerne på motorområdet har gode betingelser, og derfor hører vi alt for ofte om blandt andet leasing- og forsikringsselskaber, der efterlades med store tab i de uærlige kunders kølvand. De økonomiske konsekvenser kan være store, og mulighederne for at forhindre svindlen har været få. Men nu er branchen blevet et værktøj rigere.

Sunde regnskaber, en fornuftig forretningshistorik og direktører hvidere end sne – forretninger der kort og godt ser fornuftige ud på papiret. Det kan være uendeligt svært at gennemskue, hvor de brodne kar gemmer sig og at beskytte sin virksomhed mod svindlernes kreative metoder.

Det skal et nyt samarbejde mellem it-virksomheden DBI IT A/S og yourCompany Aps nu lave om på.

Forhindrer svindlen i at brede sig

Resultatet af samarbejdet er et digitalt værktøj der skal bistå virksomheder med at risiko- og kreditvurdere nye kunder og desuden give besked, hvis der er adfærd hos eksisterende kundevirksomheder, der giver anledning til øget opmærksomhed. På den måde vil man kunne komme en stor del af svindlen til livs, før den overhovedet opstår, og begrænse mulighederne for dem der allerede er sluppet gennem nåleøjet.

Hvordan fungerer det?

DBI IT og yourCompany, der står bag risikoanalyseværktøjet, består blandt andet af tidligere politifolk og dataspecialister med en gedigen indsigt i både branchens udfordringer og svindlernes metoder. Det er netop den viden, der har dannet grundlag for den motor, der dagligt screener risikoprofilen hos alle danske virksomheder med køretøjer tilknyttet.

Systemet er designet til at opfange mønstre og adfærd hos virksomhederne, der kan være tegn på urent trav, og er der forhold, der giver anledning til opmærksomhed, vil virksomhederne overgå til manuel screening. Vurderes det, at der er tale om en reel forhøjet risiko vil virksomheden blive markeret, så det er tydeligt for brugerne af systemet, at der er grund til at træde varsomt – også hvis de allerede er kunder i forretningen.

Motoren bliver indlejret som et tilvalgsmodul på bilstatistik.dk, der i forvejen benyttes bredt i branchen, blandt andet i forbindelse med indtegningsprocessen.

2000 køretøjer er i hænderne på højrisikokunder

I skrivende stund er der mere end 2000 køretøjer registreret hos virksomheder, som hører til i højrisikogruppen, og spørger man Morten Teglhus Gottschalck, chef for motorområdet hos yourCompany, er det med til at sige noget om problemets omfang:

Vi kan jo hver eneste dag se, at der kommer nye navne på listen over virksomheder, der har en opsigtsvækkende adfærd, og det er nogle helt enorme tab, vi ser, at de kan efterlade i sit kølvand. Hidtil har forsikringsselskaber og andre kreditorer først fået besked om, at de har aktiver i klemme, langt senere i processen, og det er også ensbetydende med at listen over udgifter til tabte aktiver, forsikringssummer, behandlingsprocesser med advokater, inkasso eller civilretlige sager mv. vokser

For Peter Andersen, der er salgsdirektør i DBI IT er efterspørgslen på systemet en god indikator for, at kunderne hidtil manglet værktøjer til at sikre sig mod tab og svindel:

Vores ambition har været at synliggøre risici ud fra tendenser, der ses på markedet hver eneste dag og på den baggrund gøre livet sværere for dem, der ikke spiller efter reglerne. Det er tydeligt på den modtagelse, systemet har fået, at der har været et uindfriet behov, og at den værdi gennemsigtigheden skaber, er meget mærkbar.

Vil du vide mere om risikoanalyseværktøjet?

 

Peter Andersen

Salgsdirektør

DBI IT A/S – bilstatistik.dk

pa@dbi-it.dk

Morten Teglhus Gottschalck

COO

Chef for Motorområdet

yourCompany ApS

mtg@yourcompany.dk