Flere og flere indbrud på byggepladser i Danmark - STOP TYVEN-pakke - yourCompany

Selvom der i forbindelse med corona i Danmark har været registreret et langt færre antal indbrud i private hjem, har der været en negativ udvikling, når det kommer til mængden af tyverier på landets byggepladser.

Mængden af anmeldte tyverier på byggepladser er således steget med 11,3% fra 2019 til 2020. Og det får mange negative konsekvenser for byggefirmaerne, der står tilbage med en skredet tidsplan, store udgifter til at købe nyt værktøj og en masse spildt tid på at indberette sager og genopfyldning af bilerne.

Koster tid, penge og energi

Foruden at være grundlæggende frustrerende at få indbrud i sine biler, giver det mange andre hovedpiner at få stjålet sit værktøj fra en byggeplads. Værktøjet er jo nødvendigt i arbejdet, og derfor skal der bruges tid på at købe nyt værktøj ind.

Derudover skal sagerne anmeldes til forsikringen, samt at der skal laves en politianmeldelse, hvis byggefirmaet finder det nødvendigt. Og i sidste ende går det jo ud over kunderne, hvis byggeriet må udsættes på grund af manglende værktøj og tid til at fortsætte på byggeriet.

Går ud over tidsplanen

Et byggeprojekt kører med en stram tidsplan, og derfor er der langt hen af vejen simpelthen bare ikke tid til at tage sig af mange af disse sager. Bygherren har ikke tid til at stoppe byggeriet, og derfor bliver heller ikke alle sager indberettet til enten forsikring eller politiet.

Er tyverierne for små, bliver der generelt ikke gjort noget ved dem, og det handler i bund og grund bare om at komme videre med arbejdet. Det er en kultur, der findes mange steder i byggebranchen, og der skal stjæles for et bestemt beløb førend at byggefirmaet overhovedet overvejer indberetningen.

Ikke værd at melde til forsikringen

I mange tilfælde er det ikke engang værd for firmaerne at melde tyveriet til forsikringen, da der ikke bliver stjålet for nok penge til, at det giver mening i en forsikringssag. En selvrisiko på en byggeplads kan nemt ligge på mellem 50.000 og 100.000 kroner, og hvis der kun bliver stjålet for 20.000 eller 30.000 kroner, giver det ikke økonomisk mening at gå i gang med en forsikringssag.

Derfor er der også mange sager, der ikke optræder i statistikkerne, fordi de simpelthen aldrig når at blive indberettet til hverken politiet eller forsikringsselskaberne.

Flere løsningsmuligheder for byggefirmaerne

Der er heldigvis flere forskellige måder til at minimere risikoen for indbrud i bilerne. Det kan blandt andet være ved at installere en GPS-sporingsenhed i værktøjet, anvende DNA-mærkning eller at gøre brug af låse og sikringer af en høj kvalitet i bilerne samt skiltning om, at bilen er udstyret med denne form for sikkerhed,

Er der kun tid og overskud til at følge et enkelt råd, siger fagkyndige sikkerhedseksperter, at DNA-mærkning nok er den bedst mulige løsning på at få værktøjet hjem til rette ejermand.

Mange byggefirmaer deltager i kampagnen “STOP TYVEN” som har fokus på sikring, skiltning og sporing – og løbende kommer der flere og flere byggefirmaer med på landsplan.

Kilde: https://erhvervplus.dk/artikel/indbrud-p%C3%A5-midtjyske-byggepladser-og-i-varevogne-stiger-det-kan-du-g%C3%B8re-for-at-sikre-dig-bedre